Расписан конкурс за средњошколце склоним умјетности

Агенције
Расписан конкурс за средњошколце склоним умјетности

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс "Зашто је култура (мени) важна?" за подршку ученицима средњих школа у Српској који имају склоности према умјетности.

Конкурс, који је расписан у сарадњи са Републичким педагошким заводом, односи се на шест области умјетности, а из сваке ће бити награђена по три рада, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске. 

Заинтересовани ученици средњих школа позвани су да доставе своје радове о поимању културе и њене важности у друштвеној заједници у сљедећим областима: ликовна, примијењена умјетност и дизајн (сликарство, скулптура, видео-рад, перформанс, сценографија, илустрација, костим, дизајн плаката), фотографија (умјетничка фотографија) и књижевност (приповијетка, кратка прича или поезија). 

Обухваћена је и драмска умјетност (монолог, драмски текст или сценарио за кратки филм), филм(играни, документарни, анимирани, експериментални или видео-есеј) и музика (композиција или интерпретација). 

Конкурс ће бити отворен до 28. фебруара. 

Услови за пријаву, који су прецизирани посебно према областима на које се конкурс односи, доступни су у свим средњим школама у Републици Српској, те објављени на порталу Владе Републике Српске (www.vladars.ne), на страници Министарства просвјете и културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана