Рафинерија уља Модрича донирала 3,5 тона дезинфекционог средства

Срна
Рафинерија уља Модрича донирала 3,5 тона дезинфекционог средства

МОДРИЧА - Рафинерија уља Модрича данас је Репбуличком штабу за ванредне ситуације и Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске донирала 3,5 тона дезинфекционог средства „дезисепт“, произведеног у погонима ове компаније.

Генерални директор Рафинерије уља Модрича Кирил Ткачев рекао је да је „дезисепт“ нови производ настао као одговор Рафинерије у борби против вируса корона.

„Рафинерија уља увијек је била социјално активна и друштвено одговорна на подручју Модриче, а настоји да одржава добру сарадњу са Републиком Српском“, рекао је Ткачев новинарима, испраћајући камион са донацијом из круга Рафинерије.

Он је рекао да је вријеме пандемије компликовано за људе, компаније и државу, због чега је руководство Рафинерије, као одговор на овај вирус који је још активан, обезбиједило донацију дезинфекционог средства за јавне површине, болнице и друге здравстене установе у вриједности од 5.000 КМ.

Ткачев је подсјетио да су „Оптима група“, „Нестро петрол“ и „Рафинерија нафте Брод“, које су у власништву руске компаније „Зарубежњефт“, реализовале донаторске акције и најавио да ће подршка грађанима и институцијама Републике Српске бити настављена и у наредном периоду.

Он је навео да је Рафинерија у Модричи од почетка пандемије посебну пажњу посветила здрављу радника, купаца и пословних партнера, стварајући услове за безбједан боравак и рад људи.

Руководилац Сектора развоја, испитивања и квалитета у Рафинерији уља Бранко Деспотовић рекао је да је „дезисепт“ произведен у складу са препорукама Свјетске здравствене организације.

„Производ је регистрован код Министарства здравља и социјалне заштите, а ријеч је о течном дезинфекционом средству са садржајем метанола од 70 одсто“, објаснио је Деспотовић.

Он је навео да је утврђивање ефикасностни дејства на микроорганизме утврђено у Ветеринарском институту „Др Васо Бутозан“ и Институту за јавно здравље Републике Српске у Бањалуци.

Деспотовић је рекао да се „дезисепт“ од почетка марта примјењује за дезинфекцију простора у модричкој Рафинерији и свим предузећима Групе „Нестро“.

„Производ, који је 251. у палети производа Рафинерије уља Модрича у продаји је на бензинским пумпана Нестро у БиХ“, додао је Деспотовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана