Радош Бајић поклонио аутомобил амбуланти у селу Медвеђа

ГС
Радош Бајић поклонио аутомобил амбуланти у селу Медвеђа

МЕДВЕЂА - Редитељ, сценариста и глумац Радош Бајић поклонио је аутомобил шкода фабија теренској амбуланти у селу Медвеђа у општини Трстеник.

На пригодној свечаности у присуству мјештана родног села, љекара, медицинског особља и званичника општине Трстеник, након предаје кључева директору Дома здравља др Радовану Поповићу, у присуству предсједника општине Трстеник Александра Ћирића - Бајић је казао да су времена веома тешка и сложена.

“Сада је важна људска солидарност и хуманост. Ово је наш скромни допринос борби здравственог система и здравствених радника у великој пошасти на коју нажалост савремена медицина нема никакав одговор. Имам осећање дуга према свом народу у селу где сам научио да читам и пишем... Верујем да бисмо сви морали да се угледамо на дивни пример Новака оковића који поклања скенере. Надам се да ће овај ауто спасити макар један живот и то ће за мене бити знак да смо успели да допринесемо борби против пандемије”, казао је Бајић.

Доктор Мирољуб Додић, који у Медвеђи ради годинама, казао је да им ауто много значи јер им је олакшан пут до пацијената.

“Ми смо теренска амбуланта и радимо на селу где је наш задатак да стигнемо до пацијента за разлику од градова где људи долазе у здравствене установе”, казао је Додић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана