Радници шумских газдинстава траже повећање цијене рада

Срна
Радници шумских газдинстава траже повећање цијене рада

БАЊАЛУКА - Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске најавио је да ће радници шумских газдинстава у Републици Српској сутра ступити у штрајк упозорења са захтјевом за хитно повећање цијене рада са 140 на 175 КМ.

"Од Управе Шуме Републике Српске тражимо хитно повећање плата, повећање цијене рада, која је у посљедњих 14 година повећана само једном и то у износу од 10 КМ.

Због галопирајуће инфлације, свакодневног раста цијена основних животних намирница и рекордних цијена горива од Управе тражимо повећање цијене рада са 140 на 175 КМ", наводи се у саопштењу.

Одлуку о ступању у штрајк упозорења донијела су шумска газдинства "Врбања" из Котор Вароша, "Вучевица" из Чајнича, "Клековача Потоци" из Источног Дрвара, "Романија" са Сокоца, "Оштрељ-Дринић" из Дринића, "Милићи" из Милића, "Бирач" из Власенице, "Височник" из Хан Пијеска, те радници запослени у Центру за газдовање кршом Требиње и Шумска управа "Шековићи".

У саопштењу се додаје да ће сутра први у штрајк ступити радници шумских газдинстава "Врбања" из Котор Вароша, "Романија" са Сокоца и "Височник" из Хан Пијеска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана