Радници „Шума“ ступају у штрајк ако не буде повећања плате

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске саопштио је данас да ће радници предузећа "Шуме Републике Српске" ускоро ступити у штрајк уколико не буде повећања плате.

Из Синдиката подсјећају да је у посљедњих 14 година цијена рада у предузећу "Шуме Републике Српске" повећана за само 10 КМ, а да је данас актуелна галопирајућа инфлација и раст цијена основних животних и осталих намирница.

У саопштењу се наводи да од априла Јединствена удружена синдикална организација у "Шумама" свакодневно тражи преговоре са управом предузећа о повећању цијене рада, али да их управа, умјесто конкретног договора са синдикатом, упућује да од Владе Републике Српске траже повећање цијене шумских дрвних сортимената.

"Уколико управа `Шума` до сутра конкретно не одговори на наше захтјеве, а у корист радника запослених у овом предузећу, од понедјељка /27. јуна/ почињу прве најаве штрајкова по шумским газдинствима. Адреса за преговоре о повећању цијене рада није Влада, већ управа предузећа, а Влада је једини власник овог предузећа", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана