Радница Нада Кесић, симбол градске “Тржнице”, отишла у пензију: Пуне 42 године била на услузи купцима

Маја Станојевић
Радница Нада Кесић, симбол градске “Тржнице”, отишла у пензију: Пуне 42 године била на услузи купцима

БАЊАЛУКА - Нада Кесић радила је на градској “Тржнице” пуне 42 године, а у заслужену пензију отишла је 17. маја. Из градске “Тржнице” са поносом истичу да је управо њихова фирма једина у којој је Нада икада радила.

Нада се на “Тржници” запослила давне 1978. године, када је имала само 19 година. Прво је радила на одјелу на којем су се продавала јаја, затим на продаји воћа и поврћу, а онда када се отворила прва продавница на “Тржници”, “Славија”, она је прешла на позицију пословође у том објекту.

- Нада је била вриједан, креативан, узоран и поштен радник пуне 42 године и никада ништа није недостајало. Међу радним колегама Нада важи за строгу, али праведну особу која несебично дијели знање - казали су из “Тржнице”. 

Нада за себе каже да је на послу тражила ред, рад и дисциплину, али да је била праведна и да међу радним колегама није правила разлике. 

- Прогласили смо је креативном снагом нашег предузећа, јер је од ње потекао креативни кутак на “Тржници”. Она је у Бањалуци била међу првима која је увела паковање поклона, а по томе је наша “Славија” надалеко позната. Традиција коју и даље његујемо јесте бесплатно паковање поклона за све наше купце - поручили су из “Тржнице”.

Захваљујући Надином труду и преданости скоро да не постоји радник у “Славији” који не зна да креативно пакује робу. У вријеме празника попут Осмог марта и крсних слава, радници у “Славији” знају спаковати и по 8.000 декорација.

Оно што је занимљиво јесте да у “Славији” поклоне пакују сви, и мушки и женски радници. Владимир Чигојевић је у “Славији” запослен од 17. године, а на “Тржници” ради већ 14 година. Каже да Нада ужива у креативном кутку који је направила, јер доста купаца долази у “Славију” да преправи и препакује већ упаковано.

- Нада је свима нама давала инструкције. И ја пакујем. Купци кажу “гдје ће мушко паковати”, али се изненаде на крају - каже Чигојевић, који се радо сјети Надине помоћи око пунољетства, свадбе, рођења дјетета и свих за њега битних тренутака у којима му је она пружала подршку. 

Старији купци Наде се сјећају по “кредиту на теку”. Она зна добро да процијени људе, а имала је и велико повјерење фирме. Радила је све како би и фирма и купци били задовољни.

- С поносом истичемо и то да је Нада обучила многе раднике послу трговца. Она је имала специфичну обуку, гдје са радницима пролази све у најситније детаље, али зато сада “Славија” има раднике на које је поносна - наглашавају из “Тржнице”.

Нада је често говорила да је сваки купац који уђе у радњу битан и да сваком треба да се посвети пажња као да је једини, па су тако често знали да купцима однесу ствари до аута.

Осим преданог рада на послу, Нада је позната и као особа која посебно воли дружења. Тако је, поред дружења која фирма организује, и сама знала да позове радне колеге код себе или се договоре па оду на неко излетиште и слично. Као би Нада рекла, дружење са пословним колегама даје позитивне ефекте за фирму и радни колектив.

Ако данас питате Наду да ли би нешто промијенила у претходне 42 године, када је ријеч о послу, она ће вам рећи да не би. Имала је бројне понуде за промјену посла, али није их прихватала. У “Тржници” се поносе тиме.

Нада каже да је пресрећна што је отишла у пензију јер може да се више посвети својој породици.

Директор

Директор “Тржнице” Немања Билановић каже да је са Надом било задовољство радити.

- Било је задовољство имати у фирми неког попут Наде Кесић. Она је оставила дубок и трајан траг за “Тржницу” и хвала јој што је толике године била са нама. У своје име и у име цијелог колектива желим јој сретан одлазак у пензију и да нас се радо сјећа, као што ћемо се и ми ње увијек радо сјетити - рекао је Билановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана