Радивојша: Један од проблема неизучавање српског језика у Гламочу

Срна
Радивојша: Један од проблема неизучавање српског језика у Гламочу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Начелник општине Гламоч Небојша Радивојша изјавио је да је један од највећих проблема ове локалне заједнице уништавање минско-експлозивних средстава на полигону “Барбара”, који је под ингеренцијом Министарства одбране у Савјету министара, као и неизучавање српског језика и националне групе предмета за ђаке Србе.

 “Иако дјеца у Дрвару и Грахову имају националну групу предмета и српски језик, нажалост, дјеца српске националности у Гламочу до данас нису успјела да добију то право, које је Уставом загарантовано”, рекао је Радивојша новинарима након састанка са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и начелником Дрвара Душицом Рунић у Источном Сарајеву.

Радивојша је напоменуо да су ови проблеми стари више од 20 година, а током састанка са Тегелтијом било је ријечи о томе како Савјет министара може директно утицати на помоћ и живот у овим локалним заједницама.

“Ми смо заиста локалне заједнице које су доста одбачене и од Федерације БиХ и од кантоналних власти. Помоћ коју добијају ове локалне заједнице су немјерљиво веће од Републике Српске и Владе Србије, него што то добијамо од Федерације и од кантона. Надам се да ћемо побољшати односе и да ће нам Савјет министара убудуће излазити у сусрет и помагати у рјешавању ових наших проблема”, навео је Радивојша.

Радивојша је захвалио предсједавајућем Савјета министара за организовање састанка, додајући да је ово била прилика да он и начелник Дрвара Душица Рунић изнесу проблеме са којима се суочавају у овим локалним заједницама, те да се покуша заједнички наћи рјешење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана