Рачић вјерује да се став Владе Српске о прекиду сарадње не односи и на привреду

Срна
Рачић вјерује да се став Владе Српске о прекиду сарадње не односи и на привреду

БАЊАЛУКА- Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић сматра да се став Владе Републике Српске о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања не односи на привредну сарадњу.

"Имамо сарадњу са тим земљама која није на нивоу сарадње са земљама ЦЕФТА или ЕУ, то је негдје око 90 одсто укупне спољнотрговинске размјене Српске. Стало нам је да ту сарадњу проширујемо и са другим регионима и не бих дао себи за право да спекулишем и доносим неке закључке када још не знамо о чему је ријеч", одговорио је Рачић на питање новинара да ли ће информација Владе Српске утицати на економске прилике.

Предсједник програмског одбора "Јахорина економског форума" Александар Љубоја оцијенио је да политика утиче на економију, али да економија увијек има свој начин да опстане и сарађује.

"Позив на форум смо послали свим амбасадама. Волим да чујем различита мишљења, сви који су позвани су добро дошли. За сада је учешће потврдила Амбасада Кине у БиХ", рекао је Љубоја.

Влада Републике Српска усвојила је 23. марта Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана