Рачић: „Бањалучка пивара“ за већи пласман квалитетног пива у Србији

СРНА
Foto: СРНА

НОВИ САД- Република Српска ће наставити да представља своје најзначајније прехрамбене произвођаче у Србији с циљем да се њихових производи нађу у највећим трговинским ланцима у тој земљи, рекао је предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић.

Он је рекао да "Бањалучка пивара" тренутно у Србији води кампању с циљем још већег пласмана њених квалитетних пива на том тржишту.

"Бањалучка пивара је на тржишту Србије прошле године пласирала 50.000 хектолитара пива. И други произвођачи из области прехрамбене индустрије из Бањалуке и Српске, попут `Витаминке`, `Саве` из Бијељине, као и још неких желе на тржиште Србије, а неки од њих су већ ушли у највеће прехрамбене трговинске ланце", рекао је Рачић Срни у Новом Саду, гдје присуствује 89. Међународном пољопривредном сајму.

Он каже да је успјех да се макар један од произвођача из Српске нађе у неком од трговинских ланаца Србије, али да се надама да ће их бити много више.

Према његовим ријечима, Србија је најзначајнији спољнотрговински партнер бањалучке регије, али и Српске у цјелини, као и да се обим размјене из године у годину повећава.

"Важно је рећи да ми из Србије увозимо највише прехрамбене производе и лијекове, односно финалне производе с вишим степеном обраде. Из Српске у Србију извозе се углавном полупроизводи и сировине. Зато Подручна комора поздравља наступе наших прехрамбених произвођача на овогодишњем Сајму, како из бањалучке регије тако и Републике Српске", рекао је Рачић.

На заједничком штанду Привредне коморе Републике Српске и Спољнотрговинске коморе БиХ на Међународном пољопривреднм сајму у Новом Саду своју понуду директно представља 11 предузећа и компанија из Српске, док ће њих више од 20 понуду представити путем каталога.

Учешће на сајму узело је више од 1.100 излагача, како из Србије, тако и из двадесетак земаља свијета и Европе.

Сајам ће трајати до 27. маја

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана