ПУ Добој: Девет случајева вршњачког насиља у протекле три године

Срна
ПУ Добој: Девет случајева вршњачког насиља у протекле три године

ДОБОЈ - Службеници Полицијске управе Добој евидентирали су девет случајева вршњачког насиља у протекле три године, по три случаја у Броду и Теслићу, а по једно у Добоју, Модричи и Дервенти, подаци су ове управе.

У Теслићу су евидентирана три случаја физичког напада и то између ученика деветог и осмог разреда основне школе, између два ученика средње школе, између ученика средње школе и једног малољетника. Вршњачко насиље у Броду извршено је на путу од куће до школе над учеником основне школе којег је напало пет вршњака, наводе из полиције и додају да је у Модричи евидентирана туча у дворишту Средњошколског центра. Вршњачко насиље је ове године евидентирано у Теслићу, Броду и Модричи.

Током прошле године по један случај вршњачког насиља евидентиран је у Броду и Добоју, а 2020. по један случај у Броду и Дервенти. Помоћник командира Полицијске станице Добој један Стојан Петрушић рекао је да о случајевима вршњачког насиља полицију најчешће обавијесте школе, а у појединим случајевима родитељи, док надлежно Тужилаштво одређује квалификацију да ли је ријеч о кривичном дјелу или прекршају.

Петрушић је данас у склопу кампање "Стоп вршњачком насиљу" одржао предавање за ученике Медицинске школе у Добоју, те појаснио да је спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске како би се ученици основних и средњих школа упознали са појмом вршњачког насиља, начинима његовог испољавања и посљедицама по жртву и извршиоца насиља. Ученик четвртог разреда Богдан Поповић је овом приликом указао на сајбербулинг као доминантан облик вршњачког насиља. Директор Медицинске школе Милена Дамјановић каже да у овој школи није било случаје

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана