ПУ Бањалука: Апел грађанима да на вријеме поднесу захјтев за замјену докумената

Срна
ПУ Бањалука: Апел грађанима да на вријеме поднесу захјтев за замјену докумената

БАЊАЛУКА - Полицијска управа Бањалука апеловала је да грађани провјере рок важења својих личних докумената, личне карте, путне исправе и возачке дозволе и на вријеме поднесу захтјев за замјену за себе, али и своју малољетну дјецу.

Грађанима је омогућено и да посредством интернет странице (www.mup.vladars.net) андроид апликације, као и вибер чет бот апликације МУП Републике Српске могу приступити СМС сервисима путем којих могу да провјере податке и добију обавјештења о тренутном статусу личних докумената, те регистрацији возила, новчаним казнама и уплатама, као и казненим бодовима, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Услов за коришћење СМС сервиса је да грађанин лично пријави број мобилног телефона организационој јединици МУП-а, надлежној за издавање личних докумената у којој има пребивалиште. Цијена услуге је 0,10 КМ по послатој поруци, а могу да је користе сви грађани без обзира на мобилног оператера чији су претплатници.

У саопштењу се истиче да Полицијска управа Бањалука предузима све неопходне мјере и радње како би локација за издавање личних докумената у граду Бањалуци радила максималним капацитетом, уз обавезно поштивање прописаних епидемиолошких мјера.

О повећаном обиму послова локације за издавање личних докумената говори и податак да је само у првих 18 дана овог мјесеца запримљено 2.728 захтјева грађана за издавање путних исправа, што је 1.457 захтјева више него у априлу мјесецу, када је укупно запримљен 1.271 захтјев, поред захтјева за утврђивање ЈМБ, за потврду о мјесту пребивалишта/боравишта, издавање личне карте, возачке дозволе и регистрацију возила.

У саопштењу се и подсјећа да локација за издавање личних докумената ради радним даном од 7.00 до 19.00 часова, односно у двије смјене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана