Прва група малишана стигла на љетовање у Бечиће

Срна
Прва група малишана стигла на љетовање у Бечиће

БИЈЕЉИНА- Прва, од укупно 13 смјена дјеце из Републике Српске, стигла је на љетовање у Бечиће у Црну Гору, чиме је почела реализација пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске 2023. године”, саопштено је из Фонда за дјечију заштиту.

Пројекат обухвата предшколце узраста од шест година из предшколских установа Републике Српске. 

Реализација овог пројекта почела је јуче и трајаће до 24. септембра.

Дјецу из Приједора, Бањалуке, Бијељине, Источне Илиџе, Гацка и Требиња, као и особље које их прати, јуче је у бечићком одмаралишту “Ужице” дочекао директор Фонда за дјечију заштиту Недељко Јовић са сарадницима.

Јовић је нагласио да је поносан што је институција којом руководи у могућности да организује један овакав пројекат кроз који, како каже, многи малишани први пут имају прилику да оду на море.

Он је истакао да овај пројекат има незамјењиву улогу у одрастању и развоју сваког дјетета и да је због тога један од најзначајнијих у Републиц Српској.

У питању су дјеца из категорија које континуирано учествују у пројекту од почетка, дјеца из социјално-угрожених породица, односни корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, из породица борачке популације, са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца, талентовани спортисти.

Циљ пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске” јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

Пројекат се реализује од 2002. године, а за претходних 20 година обухватио је више од 36.000 дјеце и стручног особља из свих општина Српске.

Реализују га Јавни Фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана