“Прослава пунољетства” окупља 2.600 младих

Б. С.
“Прослава пунољетства” окупља 2.600 младих

Бањалука - Манифестација “Прослава пунољетства” окупиће у суботу у Банском двору у Бањалуци око 2.600 средњошколаца из овог града који су рођени 2000. године.

- Пројекат “Прослава пунољетства” рађен је по узору на европске градове којима Бањалука тежи, што показује и мисија “Европска престоница културе 2024”, за коју је град и аплицирао - рекао је предсједник бањалучког Удружења грађана “Правда” Саша Драгољић, који је и креатор пројекта “Прослава пунољетства”.

Он је додао да је подршка овом пројекту стигла од градоначелника Бањалуке Игора Радојичића и бројних спонзора.

- Забрињавајући је тренд континуираног и све масовнијег одласка младих из Републике Српске. Више је него јасно да је  неопходно укључивање младих, на старту њиховог пунољетства, у културни, јавни и политички живот - рекао је Драгољић.

Позивнице за велику прославу у суботу добиће ђаци из свих бањалучких средњих школа који су ове године постали пунољетни или ће 18 година напунити до краја 2018.

Позивнице су уједно и пропусница за забаву, која ће се одржати у Спортској дворани “Обилићево” након званичног  дијела програма у Банском двору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана