Градишка: Лектира и слаткиши за 41 ученика у сеоским школама

Srna
Градишка: Лектира и слаткиши за 41 ученика у сеоским школама

ГРАДИШКА - У акцији у којој су учествовали просвјетни радници градишких основних школа и васпитачи, прикупљен је 41 пакет књига школске лектире, часописа и дидактичког материјала, који су данас уручени ученицима у три мање школе у сеоским срединама на подручју Градишке.

Маркет "АС" је обезбиједио слатке пакетиће које су ученицима у подручним одјељењима основних школа "Петар Кочић" у Машићима и "Младен Стојановић" у Буквику и Шималовској подијелили иницијатори акције - учитељице у Основној школи "Данило Борковић" из Градишке Александра Међедовић Кодић и Слађана Шиник.

Кодићева је истакла да је у акцији учествовало највише просвјетних радника из школе "Данило Борковић", али и просвјетни радници из других градишких школа и васпитачи.

"Циљ акције је да мотивишемо дјецу пред почетак школске године с обзиром на то да је у току пандемије вируса корона и обуставе наставе велики број заборавио на читање и књигу. У акцији је прикупљен велики број школских лектира, часописа и дидактичких вјежбанки и игара. Добили смо и подршку маркета АС, који је обезбиједио пакете са слаткишима за сву дјецу", навела је Кодићева.

Она је додала да су одлучили да пакете подијеле дјеци у руралним срединама, која су удаљена од града и библиотеке.

Кодићева је поручила ученицима да се њихови учитељи и наставници вриједно припремају за нову школску годину и да их жељно ишчекују у учионицама.

Шиник је рекла да су се за овакву акцију одлучили зато што су прошлу школску годину завршили на необичан начин, уз онлајн наставу.

"Овакав вид наставе био је тежак за наставнике, ученике и родитеље и надам се да ћемо у нову школску годину да почнемо у учионицама", истакла је Шиник.

Она је рекла да су овом акцијом жељели да мотивишу ученике да прочитају неку од књига пред почетак школске године.

Шиник је најавила да за наредни период припремају још једну акцију, која ће се, такође, односити на основце.

Она је захвалила за подршку коју су у акцији пружили маркет "АС", директорица Основне школе "Данило Борковић" Нада Густоварац и директорица Апотеке Градишка Свјетлана Ковачевић, која је за данашњу акцију обезбиједила дезинфекциона средства и заштитне маске за дјецу и њихове родитеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана