Проинтер: За подршку микробизнису јавио се 371 предузетник

Srna
Проинтер: За подршку микробизнису јавио се 371 предузетник

БАЊАЛУКА - На јавни позив за подршку микробизнису у Републици Српској јавио се 371 предузетник са захтјевом за помоћ, саопштено је из компаније "Проинтер ИТСС" која је покренула овај пројекат уз техничку подршку Подручне привредне коморе Бањалука.


"Огромно интересовање за пројекат који је компанија Проинтер ИТСС покренула уз техничку подршку Подручне привредне коморе Бањалука и велики број пристиглих пријава и посљедњег дана, показују са каквом су се кризом претходних мјесеци сусрела микро предузећа и мали предузетници", наводи се у саопштењу.

Из "Проинтера" поручују да ће у првој седмици јуна сачинити коначну листу оних који ће добити бесповратну новчану помоћ у износу до 5.000 КМ или стручну помоћ у виду ИТ рјешења чија је појединачна вриједност 2.000 КМ.

"Све пријаве ће разматрати петочлана комисија састављена од представника наше компаније, Подручне привредне коморе Бањалука и Министарства привреде и предузетништва, поштујући критеријуме и додјељујући бодове на основу тога коме је и колико дуго рад био забрањен или ограничен, као и на основу стопе пада прихода у периоду кризе. Један од критеријума је и образложење привредних субјеката у које намјене ће отићи добијена средства", наводе из "Проинтера".

Из ове компаније подсјећају да су за овај пројекат опредијелили 110.000 КМ, али и да намјеравају да га наставе и прошире, као и да за то већ имају подршку партнерских компанија.

На јавни позив за пројекат "Микро значи више", који је затворен у поноћ, у протеклих 15 дана могла су да се пријаве предузећа регистрована на територији Републике Српске прије 30. новембра 2019. године, која запошљавају најмање два, а највише девет радника, немају дуговања према Пореској управи и у претходне три године су остварила годишњи приход мањи од 500.000 КМ.

Услов је био и да у предузећима за вријеме кризе није било отпуштања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана