Продужен рок за аплицирање за додјелу бесповратних средстава у оквиру пројекта "ДигиталБИЗ"

Срна
Продужен рок за аплицирање за додјелу бесповратних средстава у оквиру пројекта "ДигиталБИЗ"

САРАЈЕВО - До 3. децембра је продужен рок за аплицирање на јавни позив за додјелу бесповратних средстава, у оквиру пројекта "ДигиталБИЗ", у сврху дигиталне трансформације малих и средњих предузећа из Републике Српске и Брчко дистрикта, саопштено је из Развојног програма УН /УНДП/.

Из УНДП-а истичу да је начин пријаве назначен у смјерницама јавног позива, према којима је максимални износ бесповратне финансијске помоћи за пројекте 20.000 КМ, док је минимални износ подршке по пројекту 10.000 КМ.

Укупан број подржаних пројеката зависиће од њиховог квалитета, као и износа расположивих средстава пројекта.

Од подносиоца пријаве очекује се суфинансирање у вриједности од најмање 30 одсто од укупне вриједности предложеног пројекта.

Кроз пројекат "ДигиталБИЗ", УНДП намјерава мобилисати институционалне партнере и друге релевантне актере са циљем развоја дигиталне економије и усмјеравања компанија ка дигиталној економији.

Пројекта тежи подићи свијест и ојачати капацитете институционалних партнера о дигиталној економији, путем посебних тематских догађаја и програма обуке за ресорна министарства и организације за подршку пословања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана