Продајом пица почела хуманитарна акција за лијечење Слободана Ковачевића

ГС
Продајом пица почела хуманитарна акција за лијечење Слободана Ковачевића

БАЊАЛУКА - Хуманитарна акција за лијечење Слободана Ковачевића (30) из Брода, којем је хитно потребна трансплатација срца, почела је ујутрос од 10 часова испред хотела "Јелена" у склопу ТЦ "Емпориум" у Бањалуци и трајаће док се не потроши донирани материјал.

Испред ресторана хотела "Јелена" продавају се пице за пет КМ које ће припремати пица мајстори Синиша Малешевић уз помоћ свима већ познатог шефа Бојана Драгића, а сав новац од продаје биће дониран за лијечење Слободана Ковачевића.

Постављени су импровизовани штандови, радни столови и пизза пећ.

Како је за "Независне" раније рекао Малешевић,ако данас не искористе сав материјал, наставиће акцију и у неђељу. Додао је да имају материјала за отприлике 250 пизза, али у договору с рестораном "Јелена", ако брзо потроше све што је припремљено, они ће им уступити њихов материјал.

Према Малешевићевим ријечима, предузеће "Рема траде" уступило им је опрему за припрему пица, предузеће "Царпас" је донирало материјал за припрему пизза, а предузеће "Фрутела" брашно, пица сос...  

На свакој кутији ће бити написан хуманитарни број за Слободана - 1457 који ће грађани моћи позвати и тако даровати једну КМ за његово лијечење.        

Ковачевићу је у фебруару на Клиничком центру Србије на клиници за кардиохирургију у Београду успостављена дијагноза дилативна кардиомиопатија, опасна болест срца која се углавном не препозна на вријеме па се и лијечење не започне на вријеме.

Како болест напредује, срчани мишић све више слаби и смањује се његова пумпна функција и одржавање нормалног ритма срце, те је због озбиљности ситуације и животне угрожености Ковачевић индикован за трансплатацију срца коју је потребно што прије обавити

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана