Прњавор: Уручене награде побједницима конкурса за најуређеније двориште

Срна
Прњавор: Уручене награде побједницима конкурса за најуређеније двориште

ПРЊАВОР - У Прњавору су данас уручене награде власницима најуређенијих дворишта и балкона на подручју ове општине.

Између 30 пријављених кандидата у шест категорија награде су добили Драган Красић за најуређеније приватно двориште, Славен Сибинчић за најуређеније двориште на селу, Силвана Николић за најуређенији балкон, Дјечији вртић “Наша радост” за најуређеније двориште организације и јавне установе, и излетиште “Ивел” за најуређеније двориште пословног субјекта.

У категорији најуређеније двориште етажних власника није било пријављених кандидата.

Начелник општине Дарко Томаш нагласио је да је главни критеријум у избору овогодишњих побједника била објективност суграђана.

“Ови људи су унијели много труда, енергије и љубави у уређење животног простора, а тиме допринијели да и наша општина буде љепша. За похвалу је и што нам из године у годину поново долазе појединци са још уређенијим двориштима и новим идејама”, рекао је Томаш новинарима.

Један до награђених Славен Сибинчић истакао је да је са породицом уложио много труда у уређење сеоског домаћинства и да су зато срећни због освојене награде.

“Поносни смо што посједујемо нешто јединствено на нашој општини”, рекао је Сибинчић и додао већ размишља о новим идејама, међу којима је изградња дјечијег игралишта.

Директор вртића “Наша радост” у Прњавору Слободанка Васић нагласила је да ће новчана награда бити искориштена за постављање љуљашки у организационој јединици вртића у Доњој Илови.

Драган Красић из Гусака, који је други пут освојио награду за најуређеније приватно двориште, рекао је да уређење захтијева много свакодневног труда, улагања и одрицања, али да то, с друге стране, чини човјека задовољним.

Избор за најуређеније двориште на подручју општине Прњавор због вируса корона протекао је у измијењеним условима у односу на раније године, пријаве су примане искључиво електронски, а за најбоље гласало се на “Фејсбук” страници начелника општине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана