Прњавор: Светосавску забаву замијенили уручењем крофни донаторима

Срна
Прњавор: Светосавску забаву замијенили уручењем крофни донаторима

ПРЊАВОР - Коло српских сестара из Прњавора уручило је данас начелнику прњаворске општине Дарку Томашу светосавску крофну и захвалницу за досадашњу општинску помоћ у реализацији хуманитарних активности, те навело да ове године због пандемије вируса корона неће бити одржана традиционална светосавска забава.

Потпредсједник Кола српских сестара Госпа Попадић каже да ће чланице Кола у наредним данима посјетити донаторе, привреднике и све пријатеље светосавске забаве, уручити им крофну, уз пратећа писма и захвалнице.

Она је навела да су планови за ову годину већ усвојени и изразила очекивање да ће пројекти бити успјешно реализовани, уз свесрдну помоћ хуманих људи.

Начелник општине Дарко Томаш захвалио је чланицама Кола српских сестара за досадашњи рад и нагласио да ће општина и даље бити партнер у њиховим активностима.

Томаш је рекао да је током данашњег разговора констатовано да је сва досадашња помоћ усмјерена према онима којима је било најпотребније, односно да су сва средства утрошена у складу са намјеном.

“Коло српских сестара има подршку општине за све програмске активности, посебно хуманитарни дио. Жао нам је што ове године неће бити одржана светосавска забава, али то не умањује значај њиховог рада”, каже Томаш.

Он је подсјетио да је Колу српских сестара Прњавор помоћ у реализацији одређених активности пружио и кабинет предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић тако што је 2019. године издвојио 10.000 КМ за градњу куће породици Ракић, а прошле године 7.000 КМ за градњу куће породици Васић.

“Апелујемо да се сви све који могу помоћи укључе у ове активности јер чланице Кола српских сестара донирана средства усмјеравају гдје је најпотребније и тако дијелом раде и посао Центра за социјални рад и начелника општине”, рекао је Томаш.

Из Кола српских сестара Прњавор најављено је да ће овогодишњи новац прикупљен даривањем светосавске крофне бити усмјерен као помоћ породици из реда борачке категорије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана