Привремено отворен Аеродром Сарајево

Срна
Привремено отворен Аеродром Сарајево

САРАЈЕВО - Међународни аеродром Сарајево данас ће бити привремено отворен ради одласка држављана Холандије из БиХ, те повратка држављана БиХ из Лондона.

Савјет министара саопштио је након јучерашње 11. ванредне, телефонске сједнице да ће држављани Холандије напустити БиХ летом Сарајево-Амстердам, те да су путници обавезни придржавати се упутстава и наредби надлежних тијела БиХ, односно граничних, епидемиолошких и здравствених служби.

- Надлежни органи у БиХ предузимају мјере и активности с циљем омогућавања обављања летова у хуманитарне сврхе, укључујући и репатријацију страних држављана који напуштају БиХ на захтјев дипломатско–конзуларних представништава других држава - наводи се у саопштењу.

Претходно је јуче на 10. ванредној, телефонској сједници Савјета министара одлучено да привремено буде отворен Међународни аеродром Сарајево, ради повратка држављана БиХ из Лондона и пребацивања држављана Шведске из БиХ.

- Држављани БиХ на сарајевски аеродром требало би да стигну данас авионским летом Лондон-Сарајево-Подгорица-Сарајево-Лондон - саопштено је из Савјета министара.

У саопштењу се додаје да је у повратку планирано пребацивање држављана САД на релацији Сарајево–Лондон.

Репатријација држављана Шведске из БиХ планирана је за сутра авионским летом Сарајево–Гетеборг.

Листе путника ће бити достављене надлежним органима БиХ прије полијетања авиона, а путници су обавезни да се придржавају свих наредби надлежних органа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана