Привредници из Српске на Међународном сајму технике и техничких достигнућа

Срна
Foto: Београдски сајам

БЕОГРАД- Привредници из Републике Српске наступиће на Међународном сајму технике и техничких достигнућа, који сутра почиње у Београду, директно ће се представити четири компаније из Српске, а више њих промовисаће се путем каталога.

Из Представништва Републике Српске у Србији су најавили да ће свечаном отварању четвородневне манифестације сутра у 11.00 часова присуствовати министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ђорић и шеф Представништва Млађен Цицовић.

Сајам ће у Хали 1 Београдског сајма отворити министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић.

Цицовић ће, након тога, посјетити заједнички штанд Привредне коморе Републике Српске у Хали 1 Београдског сајма.

На сајму ће се у организацији Привредне коморе Републике Српске у сарадњи са Спољнотрговинском БиХ директно представити компаније "Вендом" из Лакташа, "Орао" из Бијељине, "Дм монтажа" из Брода и бањалучки "Сатворк".

Међународни сајам технике и техничких достигнућа један је од најзначајнијих привредних и технолошких догађаја у Србији и југоисточној Европи и има изузетан утицај на будући развој индустрије у земљи и региону.

"То је традиционално мјесто сусрета и пословних контаката, које омогућава бројним излагачима и посјетиоцима испуњење пословних очекивања", навели су из Представништва Републике Српске у Србији.

Представништво, као и ранијих година, пружа техничку подршку Привредној комори Републике Српске у организацији наступа привредника из Српске на том сајму.

У пет хала и на отвореном простору Београдског сајма очекује се учешће више од 500 директних и индиректних излагача, производних и пројектантских компанија, научно-истраживачких и образовних институција и иновативних појединаца из тридесетак земаља свијета.

Излагачи ће представити најновија техничко-технолошка постигнућа, првенствено у области индустријских технологија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана