Привредна комора позвала предузећа да се пријављују за масовну вакцинацију

Срна
Foto: Институт за јавно здравство

БАЊАЛУКА - Привредна комора Републике Српске позвала је предузећа да се пријављују за масовну вакцинацију како би што више радника примило вакцину против вируса корона и тако допринијели масовној имунизацији.

Позив предузећима Привредна комора је упутила на основу закључка Владе Српске, односно Републичког штаба за ванредне ситуације, рекао је Срни портпарол Коморе Владимир Благојевић.

Он је навео да би вакцинацијом на неки начин у предузећима било спријечено и ширење вируса корона или евентуално неки нови талас који се најављује, те би несметано био настављен пословни процес.

-У сарадњи са Заводом за медицину рада и спорта завршена је вакцинација 60 радника, а за сутра је заказана вакцинација 73 радника у Рафинерији нафте Брод. Имамо још стотину пријављених радника из различитих предузећа и позивамо предузећа да се пријаве како бисмо могли организовати колективну вакцинацију - навео је он.

Благојевић је подсјетио да је посредством Привредне коморе Српске и у сарадњи са Привредном комором Србије, у првом таласу организована вакцинација више од 600 радника из Српске.

Он сматра важним да листа приоритета Завода за медицину рада и спорта, када је ријеч о терминима за вакцинацију, буде заснована на редослиједу пристиглих захтјева за вакцинацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана