Прикупљено 70 јединица крви за добојску болницу

Срна
Foto: Илустрација

МОДРИЧА - У акцији добровољног давања крви у мјесту Копривна, код Модриче, данас је прикупљено 70 јединица крви за потребе Опште болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.

Акцији се одазвао 81 добровољни давалац, док њих 11 није испунило услов за безбједно учешће.

Ову акцију су организовали Друштво добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича и Црквена општина Копривна, у сарадњи са хуманитарном организацијом "Срцем за Модричу" и Добротворном организацијом "Тројеручица".

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича Слако Јефтић рекао је да је акција организована успјешно и уз строгу примјену препорука за заштиту од вируса корона.

- Задовољни смо одзивом давалаца и дарованим дозама крви", рекао је Срни Јефтић.

Он је навео да је међу даваоцима био и један који је 88 пута дао крв, те седам њих којима је ово први пут.

Јефтић је напоменуо да је Друштво добровољних давалаца крви Рафинерије уља Модрича основано 1974. године, од када су чланови Друштва даровали 5.035 јединица или 1.762 литра крви.

Свештеник Јадранко Стојановић рекао је да је данашња акција друга коју Црквена општина Копривна организује у Светосавском дому, а у првој прошле године прикупљено је 76 јединица.

Трансфузиолог у Општој болници "Свети апостол Лука" у Добоју Јелена Мастиловић рекла је да је прикупљеним дозама крви у Копривни и додала да је Модрича међу првима по броју акција и дарованим јединицама крви у добојској регији.

Она је истакла значај акција у вријеме пандемије, када су повећане потребе за овом драгоцјеном течношћу ради лијечења пацијената у добојској болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана