Прикупљено 45.000 КМ за ФК "Алфа Модрича"

Srna
Прикупљено 45.000 КМ за ФК "Алфа Модрича"

МОДРИЧА - На донаторској вечери у Модричи прикупљено је 45.000 КМ помоћи за рад Фудбалског клуба /ФК/ "Алфа Модрича".

Предсједник овог клуба Петар Јелић истакао је да су по 20.000 КМ донирали кабинет предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић и Влада Републике Српске.

"Остала средства донирали су гости вечери - министар правде Антон Касиповић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, градоначелник Добоја Борис Јеринић, начелници Вукосавља, Брода и Модриче Борислав Ракић, Илија Јовичић и Младен Крекић, те привредници Модриче", рекао је Јелић Срни.

Он је навео да је синоћњу вечеру организовао ФК "Алфа Модрича" поводом 13 година од смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Касиповић је рекао је да фудбал у Модричи носи печат некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића, те да је обавеза свих да помогну фудбалском клубу у Модричи.

"Влада Републике Српске и кабинет предсједнице Репбулике Српске Жељке Цвијановић ће и у будуће помагати овај клуб и биће уз Модричу и спорт у овој општини", поручио је Касиповић.

Ђокић је рекао да је спорт била Јелићева љубав, а посебно фудбал у коме је направио сјане резулате.

"Фудбалски клуб у Модричи је дјело Милана Јелића и уколико поштујемо Милана, требамо поштовати и његово дјело", истакао је Ђокић.

Начелник општине Модрича Младен Крекић подсјетио је да је Милан Јелић дао много модричкој привреди и спорту, а посебно фудбалу.

"Грађани Модриче памте то и након 13 година од његове смрти", рекао је Крекић.

Некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године у 52. години од посљедице срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана