Прикупљено 1.500 КМ за лијечење Слађане Добриловић Милић

Срна
Прикупљено 1.500 КМ за лијечење Слађане Добриловић Милић

СОКОЛАЦ - На Светосавској духовној вечери у Парохијском дому на Сокоцу, на којој су своје стихове читали соколачки пјесници, а која је имала и хуманитарни карактер, прикупљено је 1.580 КМ за наставак лијечења суграђанке Слађане Добриловић Милић.

Светосавско духовно вече организовали су Установа за културу “Перо Косорић” и Народна библиотека Соколац у складу са епидемиолошким мјерама.

Директор Народне библиотеке Божица Јанковић изразила је задовољство због одзива великог броја суграђана, те навела да је Слађани Добриловић Милић неопходна хитна операција у Турској након првог циклуса хемотерапије.

“Вечерас смо показали тај дух Светосавља и свега оног што нам је оставио Свети Сава у насљеђе, нашу хуманост и све оно добро што носимо у себи”, истакла је Јанковићева.

Она је навела да су средства од продаје ликовних радова младих соколачких аутора и продаје пет књига пјесникиње Бојане Марковић усмјерена за лијечење Милићеве.

Бојан Абазовић је у име Слађане и њених родитеља захвалио свима који су учествовали у хуманитарној акцији, те нагласио да су средства за њену операцију и постоперативно лијечење прикупљена у низу хуманитарних акција.

“Показали смо још једном да смо светосавски народ, вратили смо јој вјеру у људе и наду у оздрављење”, рекао је Абазовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана