Приједорска респираторна амбуланта од сутра на новој локацији

Срна
Foto: Блиц

ПРИЈЕДОР- Дом здравља Приједор саопштио је данас да ће амбуланта за преглед пацијента са симптомима акутне респираторне инфекције од сутра радити на новој локацији, и то у објекту амбуланте породичне медицине Орловача.

"Амбуланта се на овој локацији организује ради ефикасније организације рада ковид амбуланте и осталих служби, а узимајући у обзир чињеницу да се сваке године у овом периоду јавља већи број пацијената са симптомима грипа и обољења сличних грипу", наведено је у саопштењу.

Пацијенти са симптомима акутне респираторне инфекције се телефонским путем јављају изабраним тимовима породичне медицине, који на основу анамнестичких података директно заказују пацијенте на преглед у респираторну амбуланту, те им дају и све остале потребне информације.

Телефонски бројеви респираторне амбуланте у Орловачи су 052/233-174 и 065/824-935, а за пацијенте који су регистровани у тиму породичне медицине у Орловачи потребне здравствене услуге биће обезбијеђене у амбулантама породичне медицине у објекту стоматолошке службе на Уријама, гдје се могу информисати путем броја телефона 052/238-322.

Пацијенти са симптомима акутне респираторне инфекције који територијално гравитирају амбуланти Омарска збрињавају се у просторији за изолацију амбуланте Омарска.

"Постојећа ковид амбуланта у насељу Урије обављаће искључиво прегледе пацијената којима је лабораторијски потврђено присуство вируса корона и пацијената који се налазе у кућној изолацији због контакта са потврђеним случајем инфекције вирусом корона, и то за подручје читавог града Приједора", наведено је у саопштењу.

Из Дома здравља Приједор моле становништво за разумијевање за начин организације рада који је, како наводе, због тренутне епидемиолошке ситуације у најбољем интересу свих грађана Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана