Приједор: Суфинансирање 58 пројеката омладинских и невладиних организација

Срна
Приједор: Суфинансирање 58 пројеката омладинских и невладиних организација

ПРИЈЕДОР - Град Приједор ће из буџета у овој години са 98.100 КМ суфинансирати 58 пројекта удружења грађана, фондација, омладинских организација и неформалних група младих, који су изабрани путем конкурса.

Ријеч је о 36 пројеката у невладином сектору из области запошљавања, социјалне заштите, културе, образовања, јачања демократског друштва, људских права, развоја спорта, екологије, здравства, туризма, привреде и пољопривреде, а укупно учешће буџета града је 56.700 КМ, од планираних 58.000 КМ.

Ријеч је и о 22 пројекта у омладинском сектору из области урбаног омладинског сектора, побољшања положаја младих у руралним срединама, активности које подстичу на демократију, толеранцију и равноправност полова, креативног изражавања кроз културу и различите облике умјетности, активности које промовишу одговоран однос према природи и здравом стилу живота, подршке запошљавању и мобилности, промоције волонтерских активности и активног учешћа младих, а укупно учешће буџета града је 41.400 КМ од планираних 50.000 КМ.

Резултати конкурса за избор најповољнијих пројеката објављени су на страници Градске управе Приједор /приједорград.орг/.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана