Приједор: Отворен јавни позив за подстицаје послодавцима

Srna
Приједор: Отворен јавни позив за подстицаје послодавцима

ПРИЈЕДОР - Град Приједор је у оквиру пројекта "Про-посо" објавио позив за додјелу подстицаја послодавцима који омогуће шестомјесечну обуку и запошљавање младих, незапослених и социјално угрожених лица.

Послодавци који од 15. јуна до 15. децембра ове године омогуће шестомјесечну обуку за осам незапослених лица старости од 18 до 35 година са завршеном основном или средњом школом ради њиховог бржег запошљавања, оствариће подстицај од 440 КМ мјесечно по полазнику у трајању обуке.

Град Приједор је за ове намјене обезбиједио 10.560 КМ, а њемачка Фондација "Вингс оф хоуп" и Удружење "Прогрес" из Сарајева 5.400 евра.

Послодавац је дужан доплатити разлику до минималне нето плате, плаћати порезе и доприносе на минималну плату, запослити радника на одређено вријеме, осигурати га од несреће и плаћати му накнаду за топли оброк и превоз, а у случају прекида радног односа дужан је запослити новог полазника.

Јавни позив и формулар за пријаву доступни су на интернет страници града Приједора www. prijedorgrad.org, а рок за подношење пријава је 5. јуна.

Пројекат "Про-посо" град Приједор реализује од 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана