Приједор: Наложен повећан опрез због могућности бујичних поплава

Срна
Foto: срна

ПРИЈЕДОР - Градски штаб за ванредне ситуације Приједор наложио је данас повећан опрез свим субјектима заштите на подручју града због могућности бујичних поплава, а усљед усложњене хидролошке ситуације ширег окружења, као и неповоље времемнске прогнозе у наредним данима, саопштио је Штаб након данашње сједнице.

Градско Одјељење за саобраћај, комуналне послове, заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове дужно је да обезбиједи и стави у приправност извођача радова у случају потребе за ангажовањем грађевинске механизације, насипног материјала и интервентне количине врећа са пијеском, а предузећа "Водовод" и "Комуналне услуге" да сниме стање површинске одводње атмосферских вода и отклоне уска грла која спречавају несметано отицање воде.

Оперативно-комуникациони центар задужен је да стално прати и извјештава надлежне службе о промјенама на нивоима водотока, са посебним нагласком на стање у горњем току ријеке Сане и њених притока, а у случају потребе дозвољава се ангажовање припадника Радио мреже за опасност.

Одсјек за мјесне заједнице обавезан је да путем својих регионалних канцеларија и у сарадњи са представницима савјета мјесних заједница обезбиједи правовремено достављање релевантних информација са терена према надлежним институцијама, а Одсјек за инспекцијске послове да оствари сарадњу са предузећима "Арцелор Митал" и Рибњак "Саничани" ради праћења синхронизованог и контролисаног испуштања воде у водоток ријеке Гомјенице. У вези са епидемиолошком ситуацијом, Штаб је саопштио да је у Приједору тренутно 89 лица са позитивним тестом на вирус корона, у кућној изолацији је 379 лица, а у болници 44 ковид пацијента. Првом дозом вакцинисана су 17.583 лица, другом њих 16.477, а трећом 1.329.

У школама је на вирус корона позитивно 17 ученика и два наставника, у изолацији 41 ученик и три наставника, а клиничка слика обољелих ученика је са блажим симптомима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана