Приједор: Именована нова комисија за избор и именовање

Срна
Приједор: Именована нова комисија за избор и именовање

ПРИЈЕДОР - Одборници Скупштине града Приједора именовали су данас на посебној сједници нову Комисију за избор и именовање.

Предсједник комисије је Далибор Грабеж из ПДП-а, замјеник Горана Босанчић из СНСД-а, а чланови Раденко Стијепић из СДС-а, те самостални одборници Душко Милетић и Ранко Колар. 

Шеф Клуба одборника СНСД-а Далибор Павловић, који је био извјестилац о овој тачки дневног реда, рекао је да ДНС, СДА, СДП БиХ и ДФ нису доставили своје приједлоге кандидата за ову комисију. 

Одборник СДС-а Славко Шврака рекао је да ни Клуб одборника СДС-а није доставио свој приједлог и да Раденко Стијепић који је у име ове странке изабран у Комисију не представља СДС него СНСД. 

"Ми смо и раније указивали на то. Он крши одлуке Предсједништва СДС-а и не поштује Клуб одборника СДС-а тако да он овдје није представник СДС-а", рекао је Шврака који са још три одборника СДС-а дјелује јединствено, док Стијепић не гласа у складу са одлукама Клуба. 

Одборник СДС-а Раденко Стијепић рекао је да је у ову комисију именован на приједлог Градског одбора СДС-а Приједор. 

Шеф Клуба одборника ДНС-а Горан Предојевић рекао је да ДНС неће учествовати "у политикантству" у овом кратком времену које је преостало до расписивања локалних избора. 

Одборници су претходно разријешили Комисију за избор и именовање чији састав је важио до 13. фебруара прошле године, када је то тијело разријешено мимо прописа, што је касније установио Окружни суд у Приједору. 

Одборници су усвојили и закључак којим се поништава закључак у вези са јавним конкурсом за именовање чланова Управног одбора Агенције за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана