Приједор: До краја марта предложити кандидате за додјелу награда и признања

Агенције
Приједор: До краја марта предложити кандидате за додјелу награда и признања

ПРИЈЕДОР - Град Приједор објавио је данас јавни позив за достављање приједлога за додјелу награда и признања поводом 16. маја, Дана града.

Позив је упућен свим заинтересованим појединцима са пребивалиштем на подручју Приједора, правним лицима, јавним установама, удружењима грађана и политичким странкама, пријављенима на подручју града, као и Скупштини града и градоначелнику. 

Одлуком о наградама и признањима града Приједора установљене су Плакета града, Повеља почасног грађанина и Награда града. 

Плакета града је највише јавно признање, а додјељује се физичким и правним лицима за изузетне резултате на подручју привреде, науке, културе и техничке културе, здравства и социјалне заштите, васпитања и образовања, спорта, заштите животне средине, туризма, те других јавних дјелатности, запошљавања младих и надарених кадрова, пружања солидарне и хуманитарне помоћи обољелима и слично. 

Почасним грађанином Приједора може бити проглашено физичко лице, држављанин Републике Српске, БиХ или страни држављанин који је својим радом и дјеловањем дао значајан допринос напретку и ширењу угледа града. 

Награда града додјељује се физичком лицу, групи грађана и удружењима за посебно вриједне резултате који доприносе развоју града у разним подручјима стваралаштва. 

Предлагачи уз пријаву морају поднијети доказ или детаљно образложење којим потврђују испуњење услова потребних за додјелу одређеног признања на основу Одлуке о наградама и признањима града Приједора. 

Јавни позив објављен је на веб страници Градске управе www.prijedorgrad.org, а приједлоге треба доставити Скупштини града Приједора са назнаком "Комисији за награде и признања".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана