Претежно влажни коловози, магла у котлинама

Срна
Претежно влажни коловози, магла у котлинама

БАЊАЛУКА - Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) одвија по претежно влажним коловозима, видљивост је смањена понегдје у котлинама и уз ријечне токове, а у усјецима и поред камених косина могући су ситнији одрони, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Приједор-Козарац измијењен је режим у одвијању саобраћаја и регулисан привремено постављеном сигнализацијом.

У току је изградња МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и регионалног пута Горња Вијака један-Горња Вијака два.

Због радова на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија и спорија вожња.

У току је и реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице током изградње моста преко ријеке Врбас мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Повремене обуставе саобраћаја у истом интервалу актуелне су због деминерских радова и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци".

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

На истом магистралном путу, али на дионици Модрича један-Вукосавље/Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше, до 31. децембра биће измијењен режим саобраћања због рехабилитације коловоза.

У току је и изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим неђеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћа се наизмјенично, једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима од 7.00 до 17.00 саобраћај буде повремено обустављен максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика саобраћај је због клизишта успорен и наизмјеничан, као и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Данас и у наредна два дана у тунелу Врандук /Зеница-Немила/ од 5.00 часова до поноћи саобраћај ће се одвијати двосмјерно, док ће од поноћи до 5.00 часова бити потпуно обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица, на путу Сребреник-Орашје. Возила из правца Тузле и Сребреника користе обилазницу у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац - раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Због радова на магистралном путу Цазин-Велика Кладуша, дионица Цазин-Скокови, саобраћај је обустављен, а алтернативни правци су Велика Кладуша-Бужим-Отока, Велика Кладуша-Ћоралићи-Гата-Каменица-Бихаћ и Цазин-Слатина-Мутин-Рајак.

У мјесту Витаљ /Кладањ-Тузла/ због клизишта се саобраћа наизмјенично, уз семафоре.

Због санације у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Због санације моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник, на путу Сребреник-Шићки Брод, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Због санације моста на дионици ауто-пута Високо-Какањ, код мјеста Добриње, саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана