Преминуо Слободан Станковић

ГС
Преминуо Слободан Станковић

БАЊАЛУКА - Власник и директор компаније “Интеграл инжењеринг” Слободан Станковић преминуо је данас у Бањалуци у 74. години.

Слободан Станковић рођен је 1. јануара 1949. у Босанској Крупи. Основну и средњу Грађевинску школу завршио је у Бањалуци, а Грађевински факултет у Загребу 1975. године.

По завршетку студија радио је као грађевински инжењер у грађевинским фирмама широм бивше Југославије: Институт за путеве Београд, Грађевинско предузеће Херцеговина, Грађевинско предузеће Мостар, Грађевинско предузеће “Јединство” Босанска Градишка, Грађевинско предузеће “Пут” Сарајево и Грађевинско предузеће “Вектор” Љубљана.

Фирму “Интеграл” д.о.о. основао је 1989. године у Лакташима.

“Интеграл” је данас једна од највећих и најсавременијих грађевинских фирми која ради широм региона, а на пословима у Србији, Хрватској, БиХ и Словенији запошљава око 10.000 радника.

Фирма “Интеграл”, захваљујући визији и вођству Слободана Станковића, извела је неке од највећих пројеката у Републици Српској, међу којима су аутопут Бањалука – Градишка и аутопут Бањалука - Добој, изградила је Административни центар Републике Српске у Бањалуци, зграду Радио-телевизије Републике Српске.

Радила је и велике капиталне пројекте у Црној Гори, али и најтежу дионицу аутопута из Београда према Атини и Софији кроз Грделичку клисуру...

Већ дужи низ година “Интеграл инжењеринг” је највећа компанија у области грађевинарства у БиХ, али и највећа по вриједности годишњег извоза.

Слободан Станковић је био један од акционара "Гласа Српске". 

Био је велики добротвор и хуманиста, али никада није желио да се објављују његова даривања, водећи се оном “да не зна љевица, шта даје десница”. Помагао је здравствене установе, вјерске заједнице, породице којима је помоћ била потребна, те стипендирао велики број студената.

Вријеме и мјесто сахране биће накнадно објављени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана