Преминуо Недељко Митровић

Срна
Преминуо Недељко Митровић

БАЊАЛУКА - Некадашањи предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић преминуо је данас у Београду у 78. години након дуже болести.

Недељко Митровић је преминуо у Београду, гдје се налазио на лијечењу.

Ово је Срни потврдио Вељко Лазић, који је замијенио Митровића на функцији предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила половином септембра када је изабран на Скупштини те организације.

Недељко Митровић је у два мандата обављао функцију предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

Митровић је био потпредсједник Удружења породица заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске основаног 1996. године.

Додик: Недељко Митровић остаће упамћен као велики борац за правду и истину

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Недељка Митровића, некадашњег предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.
Додик је нагласио да је са великом тугом и жаљењем примио вијест о смрти Недељка Митровића који ће, како је рекао, остати упамћен као велики борац за истину и правду.

Он је истакао да је Митровић дао велики допринос у тражењу несталих српских цивила и бораца, те да његов одлазак представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ и Организацију породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила којој се предао у потпуности и за коју је радио до посљедњег тренутка.

“Потресен вијешћу о смрти овог великог и пожртвованог човјека, примите изразе мог најдубљег саучешћа”, наводи се у телеграму саучешћа српског члана Предсједништва БиХ.

Цвијановић: Одлазак Недељка Митровића - ненадокнадив губитак

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици Недељка Митровића, наводећи да одлазак некадашњег предсједника Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила представља ненадокнадив губитак за цјелокупну јавност Српске.
“Искрено сам ожалошћена вијешћу о смрти Недељка Митровића. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа”, навела је Цвијановићева у телеграму породици и члановима Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

Вишковић: Недељко Митровић - бескомпромисни борац за истину о страдању Срба

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици Недељка Митровића, некадашњег предсједника републичке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Вишковић је у телеграму навео да ће Митровић остати упамћен као искрени борац у остваривању права породица за које се бескомпромисно залагао и откривању истине о страдању српског народа у протеклом рату.

“Његов одлазак ненадокнадив је губитак за породицу, пријатеље и сараднике. У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа”, наводи се у Вишковићевом телеграму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана