Премијер РС : Недостатак кадра не смије бити препрека пројектима

Снежана Тасић
Премијер РС : Недостатак кадра не смије бити препрека пројектима

Приједор - Премијер РС Радован Вишковић изјавио је да Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) има одријешене руке да запосли довољан број људи како би биле убрзане процедуре рјешавања имовинско-правних односа.

- Влада је одобрила и ребаланс буџета РУГИПП-у и недостатак кадра не смије бити препрека. Нама је најмањи трошак плата човјека који ће да ради свој посао и да завршимо ту експропријацију и имовинско-правне односе што прије - рекао је Вишковић на Мраковици, гдје је јуче почео дводневни годишњи састанак руководства и шефова подручних јединица ове управе.

Он је нагласио да је РУГИПП носилац послова експропријације, те да ће Влада, ако треба, донијети нова законска рјешења, лекс специјалис законе.

- Не можемо више дозволити себи луксуз да за одређене ствари чекамо годину, двије, три. Да бисмо уопште покренули инвестиционе циклусе на аутопутевима, хидроцентралама, магистралним и регионалним путевима, главни услов је рјешавање имовинско-правних односа - истакао је Вишковић.

Директор РУГИПП-а Босиљка Предраговић рекла је да се траже смјернице када је ријеч о новом запошљавању, односно нова средства која су потребна управи како би испратила све будуће инфраструктурне пројекте.

Подсјетила је да је прошлогодишњи састанак довео до промјене седам шефова подручних јединица.

- У наредном периоду то такође планирамо тамо гдје смо видјели да нису одговорили задатку, гдје подручна јединица има застој у раду, а такође и гдје се грађани жале и на лични однос државних службеника према њима - истакла је Предраговићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана