Премашен план производње угља у руднику предузећа ''Рудник и термоелектрана'' из Угљевика

Срна
Foto: Aрхива

УГЉЕВИК- План производње угља за девет мјесеци ове године у угљевичком руднику предузећа Рудник и термоелектрана /РиТе/ остварен је са 116 одсто, односно планирана је производња од 1.264.110 тона, а произведено је 1.464.562 тона угља.

У истом периоду планирано је да се откопа 8.100.000 метара кубних чврсте масе откривке, а план је реализован са 98 одсто, односно остварење износи 7.911.000 метара кубних чврсте масе, објављено је на сајту РиТе Угљевик.

Ових дана завршени су и радови на измјештању дијела пута за Сарије, који је угрожен напредовањем рударских радова у јужном дијелу ревира Јаблани.

"Измјештањем дијела пута за Сарије створени су услови да се стабилизује дионица тог пута који користе мјештани Сарија, као и безбједно узимање преосталих количина угља у јужном дијелу ревира Јаблани. Помијерањем овог пута, смањена је запремина саријашког језера, направљен је сигурносни бедем према копу и измјештен је цјевовод, за одвођење воде из тог језера, у сигурнију зону. Све то ће омогућити, прије свега, безбједније извођење рударских радова у ревиру Јаблани", наводе из РиТе Угљевик.

Дужина трасе измјештеног пута износи 490 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана