Представници Дистрикта, Српске и ФБиХ о траси ауто-путева

Срна
Представници Дистрикта, Српске и ФБиХ о траси ауто-путева

БРЧКО - У Брчком је данас одржан први састанак градоначелника Синише Милића и представника јавних предузећа “Аутопутеви Републике Српске” и “Аутоцесте ФБиХ”, чија тема је била изградња саобраћајних коридора кроз дистрикт Брчко, који ће чинити трасу ауто-путева од Вукосавља ка Бијељини и Сарајева ка Београду, саопштено је из Владе дистрикта.

Ријеч је о коридору исток-запад од Бијељине ка Вукосављу, те коридору југ-сјевер, од Тузле ка Орашју, који пролазе кроз дистрикт Брчко, а који у коначници чине дио ауто-пута Сарајево-Београд-Сарајево.

На састанку, којем су присуствовали и представници надлежних одјељења Владе дистрикта и Јавног предузећа “Путеви Брчко”, договорен је даљи заједнички рад на дефинисању контакт-тачака коридора на административној граници између Брчког и ентитета.

Представници надлежних јавних предузећа са нивоа ентитета информисани су да је дистрикт Брчко формирао радну групу која ће, након анализе и усаглашавања просторно-планске документације, расписати јавни позив за дефинисање најповољније трасе саобраћајних коридора.

Након тога, биће створене претпоставке за разговор надлежних органа око инвестиционо-финансијских модалитета градње коридора.

На састанку је потврђено да ће траса ауто-пута од Бијељине ка Вукосављу уједно бити и траса будућег гасовода, за који је заинтересована Република Српска, наведено је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана