Представљена богата љетна понуда ОЦ "Јахорина"

Срна
Представљена богата љетна понуда ОЦ "Јахорина"

САРАЈЕВО- Олимпијски центар "Јахорина" је, пред отварање љетне сезоне од 25. до 28. јуна, покренуо промоцију бројних садржаја које ће понудити љубитељима ове планинске љепотице широм БиХ.

Данашње представљање љетне сезоне на Јахорини, које се одржава у Сарајеву, привукло је додатно занимање бројних посјетилаца којима чари ове олимпијске планине нису непознате.

Посјетиоцима су данас представљени љетни попусте од 30 одсто током сезоне.

Менаџер продаје у Олимпијском центру Сања Фуртула рекла је Срни да са посебним задовољством могу истаћи да ће 25. и 26. јула бити власници и организатори дводневне међународне трке "Јахорина ултра трејл".

У трци могу учествовати професионални, као и почетници у трејл трчању, пред којима ће бити четири трке - мини трејл од 14 километара, миди од 23, макси од 49 и ултра трка од 88 километара.

Пријаве су у току, а детаљне информације заинтересовани могу пронаћи на званичној интернет страници.

Фуртула је истакла да ће један од најпознатијих свјетских трејл тркача Јовица Спајић дати подршку свим тркачима и са њима подијелити своје искуство.

Као највећу атракцију на Јахорини, Фуртула је навела познати планински боб на шинама дужине два и по километра, који достиже брзину и до 40 километара на час и један је од највећих у Европи.

Боб креће са прекрасне локације на врху планине гдје се налазе вјештачко језеро и олимпијски бар.

- Од нових садржаја желимо да представимо торањ, посебну адреналинску атракцију гдје се посјетиоци уз помоћ ужета могу попети на врх висок девет метара. Нова атракција је и `лупстер` који ће бити смјештен на локацији Пољице. Има осам кабина са по два сједишта која се окрећу у круг око своје осе у оба смијера - објаснила је Фуртула.

Новина је и "зип лајн" дужине 50 метара који ће бити смјештен на врху планине, па ће посјетиоци имати прилику да лете преко језера.

Ни овога пута неће изостати панорамска вожња жичаром, током које посјетиоци могу уживати у прекрасном погледу на планину, затим прилики да се возе бициклистичком стазом или да прошетају стазом за шетњу.

Фуртула је рекла да су за припремили много наградних игара, међу којима је и "Замијени море за планину", која траје од 1. до 24. јуна.

Сви који желе да учествују треба да направе интересантну фотографију о тој теми, означе пет пријатеља и тако стекну могућност да освоје богате награде.

Ту је и интересантна наградна игра "Награду освоји и свом граду попуст наштели", којом најбројнији посјетиоци на Јахорини током љета из одређеног града, након испуњене анкете на Пољицама, поклањају свом граду попуст од пет одсто на ски-карту у наредној зимској сезони.

Фуртула је додала да све који желе замијенити море за планину од 16. до 19. јула очекује попуст од 15 одсто, а школарци од 27. до 30. августа на Јахорини могу остварити право на попуст од 20 одсто за све садржаје.

Истичући слоган "Јахорина је чиста десетка", Фуртула је рекла да сваког 10, 20. и 30. у мјесецу на све садржаје дају попуст од 10 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана