Представљена андроид апликација "Фил Јахорина"

Srna
Представљена андроид апликација "Фил Јахорина"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Туристичка организација "Јахорина" представила је данас у Источном Сарајеву андроид апликације "Фил Јахорна" која свим корисницима, односно туристима на једном мјесту нуди информације о Јахорини, али и о свим другим туристичким дестинацијама на подручју града Источно Сарајево.

Директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић изјавио је новинарима да је ова апликација, чији је развој трајао скоро двије године и која је коштала 6.000 КМ, резултат рада фирме "НФ-Тел" са Пала које одржава и веб страницу ове туристичке организације.

"Апликација Фил Јахорина је бесплатна и већ доступна на гугл плеју, а ради се на томе да буде доступна и као кју-ар код /QР цоде/ односно на платформи ИОС /ИОС/ за ајфон. За сада је доступна на српском и енглеском језику", појаснио је Тошић.

Према његовим ријечима, апликација "Фил Јахорина" корисницима омогућава приступ камерама које су постављене на свим туристичким дестинацијама у Источном Сарајеву, сервису, календару догађаја, директан контакт са хотелијерима путем каталога туристичког смјештаја града Источно Сарајево, те информације о ски-лифтовима зими.

"За назив Фил Јахорина смо се одлучили јер је Јахорина препознатљива и у Европи као бренд Републике Српске. По неким садржајима попут алпин костера смо препознатљиви. Захваљујући развоју Јахорине развија се комплетан туристички садржај у Источном Сарајеву", напоменуо је Тошић.

Према његовим ријечима, ова апликација би требала да буде од велике користи туристима јер су на једном мјесту информације о Јахорини, Равној планини, излетишту Брус на Требевићу, ски-инфо и љетни инфо који се сачињава у сарадњи са Олимпијским центром "Јахорина".

Представник фирме "НФ-Тел" Симон Фуртула нагласио је да ће се ова прогресивна веб апликација допуњавати и ажурирати у складу са потребом.

"Циљ нам је био да се апликација интегрише са постојећим изворима информација теко да је могуће преузети тренутни статус ски-лифтова, односно љетног инфа, али и атракције и њихове локације и све друге неопходне сервисне информације", рекао је Фуртула.

Он је напоменуо да је апликација осмишљена тако да буде нека врста туристичког водича који на најбољи начин презентује оно што би потенцијални туристи могли да посјете у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана