Позив незапосленима за обуку за ЦНЦ оператере и миг-маг завариваче

Срна
Позив незапосленима за обуку за ЦНЦ оператере и миг-маг завариваче

ПРИЈЕДОР - Машинска школа Приједор расписала је јавни позив незапосленим лицима за пријаву за бесплатно похађање програма оспособљавања за оператера на ЦНЦ машинама за обраду метала и за заваривача МИГ-МАГ поступком.

Програми оспособљавања се организују у оквиру пројекта Мјере подршке за запошљавање који Машинска школа и Агенција за економски развој града Приједора "Преда-ПД" реализују уз подршку Градске управе и који се финансира из градског буџета. 

Позив је упућен и лицима са евиденције приједорског бироа Завода за запошљавање Републике Српске која су заинтересована за стицање квалификација и вјештина за ова два дефицитарна занимања. 

Оба програма изводе се у складу са Законом о образовању одраслих Републике Српске, односно јавно признатим програмима објављеним у "Службеном гласнику Републике Српске". 

Програм оспособљавања за ЦНЦ оператера траје 90 часова теоретске и 150 часова практичне наставе, а за заваривача МИГ-МАГ поступком 43 часа теоретске наставе и 237 часова практичне наставе. 

Теоретски дио обуке ће се обављати Машинској школи, а практични дијелом у овој школи и дијелом у локалним предузећима. 

По успјешном завршетку програма стиче се увјерење о оспособљености које има важност јавне исправе, уз могућност запошљавања у локалним предузећима. 

Јавни позив је отворен десет дана, односно до попуне групе, а максималан број полазника је 15. 

Избор кандидата вршиће комисија коју ће именовати директор школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана