Позив грађанима да скуп у Поточарима протекне безбједно

Срна
Позив грађанима да скуп у Поточарима протекне безбједно

СРЕБРЕНИЦА - Штаб акције “Сребреница 2020” и Полицијска управа Зворник предузимају појачане мјере безбједности како би предстојећи комеморативни скуп, који ће бити одржан у суботу, 11. јула, у Поточарима, протекао мирно и безбједно, те позвали грађане да покажу толерантност и достојанство и омогуће да све протекне мирно, као и претходних година.

“Апелујемо на све грађане, који планирају присуствовати комеморативном скупу и активностима које му претходе, да поштују закључке Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера заштите од вируса корона”, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

Посебно се скреће пажања на забрану у погледу јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, физичке дистанце и кориштења заштитних маски.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао је наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила преко 3,5 тоне укупне масе за петак, 10. јул, од 12.00 до 22.00 часа, на дионицама магистралних путева од међуентитетске границе код Власенице до Коњевић Поља и Братунца.

Такође, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне у суботу, 11. јула, од 00.00 до 20.00 часова, на дионицама магистралних и регионалних путева Каракај-Власеница, Коњевић Поље-Братунац и Братунац-Сребреница.

Штаб акције “Сребреница 2020” одредиће алтернативне правце за саобраћај теретних возила укупне масе преко 3,5 тона.

На подручју општине Сребреница у суботу, 11. јула, забрањена је употреба дронова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана