Повремено дуге колоне теретних возила на граничним прелазима у БиХ

Срна
Повремено дуге колоне теретних возила на граничним прелазима у БиХ

БАЊАЛУКА - На граничним прелазима у БиХ повремено се стварају дуге колоне теретних возила због формирања конвоја у земљама окружења, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ. Ријеч је о граничним прелазима Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај. Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

АМС заједно са својих 49 Ауто-мото друштава /АМД/ захваљује се свим возачима камиона, који упркос опасности од вируса корона, максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.

АМС апелује да становници Републике Српске прате упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана