Поворка сјећања у част свих српских жртава и рад доктора Зорана Станковића

Г.С.
Поворка сјећања у част свих српских жртава и рад доктора Зорана Станковића

БАЊАЛУКА - У склопу завршне сцене филма Свједок, режисера Дениса Бојића, који се ради у копродукцији Радио телевизије Републике Српске и Центра за истраживање рата и ратних злочина и несталих лица Републике Српске, предвиђено је снимање посљедње масовне сцене филма “Свједок” на територији града Београда.

Двадесет и другог маја предвиђен је одлазак у Београд чланова породица настрадалих и несталих цивила и припадника ВРС.

Из Републике Српске према Београду кренуће скоро тридесет аутобуса из више од двадесет општина.

Ови аутобуси ће са натписима града из којег долазе чинити јединствену колону српског страдања.

Аутобуси полазе из: Мркоњић Града, Брода, Кравице, Зворника, Шековића, Братунца, Јелачића, Прњавора, Бијељине, Требиња, Берковића, Невесиња, Билеће, Гацка, Вишеграда, Приједора, Сребренице, Скелана, Власенице, Милића, Челинца, Источног Сарајева и Бањалуке.

У Београду, Поворка сјећања биће формирана код Вуковог споменика у 12.30 часова, одакле ће се упутити ка Алеји заслужних грађана и гробном мјесту др Станковића.

Позивају се сви грађани, независно од мјеста становања који су директно или индиректно везани за рад др Станковића те сви грађани који осјећају трагедију српског страдања да тај дан буду дио поворке посвећене раду др Станковића и свим српским жртвама.

 

Филм “Свједок” у чијем снимању је до сада учествовало око 7.000 људи представља свједочанству о животу и раду професора др Зорана Станковића, специјалисте судске медицине са Војномедицинске академије који је током ратних дешавања урадио више од 7.500 обдукција, на више од 50 масовних гробница и стратишта српског народа., али и свједочанство о страдању и погрому Срба на крају 20. вијека, током грађанског рата у некадашњој СФРЈ.

Пуну подршку у организацији и реализацији догађаја пружили су Министарство унутрашњих послова Републике Србије, град Београд, Полицијске управе Београда, Шапца, Сремске Митровице, Министарство одбране Републике Србије, Министарство саобраћаја Републике Србије, Министарство финансија Републике Србије, Управа царина Републике Србије, ЈП Путеви Србије, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана