Повољни услови за вожњу

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Услови за вожњу у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос су повољни, а саобраћај се одвија несметано осим на дионицама на којима се изводе радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње у дневном термину обустављен је саобраћај од Невесиња до ентитетске границе. Возила се преусмјеравају на алтернативне путне правце Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Успорено, због радова, вози се на дионици ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља на петљи Јоховац, те на путевима Бањалука-Српске Топлице, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Теслић-Подјезера /ентитетска граница/, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Ради се и на путевима Стари Мајдан-Бањалука, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

Деминерски радови изводе се на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет креће се путним правцима гранични прелаз Бијељина-гранични прелаз Рача, Каруше-Добој-Лакташи-Србац, Бијељина-гранични прелаз Рача, Хргови/Блажевац-Лончари-гранични прелаз Лепница, Станић Ријека-гранични прелаз Брод, гранични прелаз Цапарде-Каруше и гранични прелаз Леденице-Црквина-гранични прелаз.

У ФБиХ ће данас због радова на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац /дионица Рипач-Дубовско/ доћи до обуставе саобраћаја од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова.

За вријеме обустава алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац. У осталом периоду саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Обуставе саобраћаја су и на магистралном путу Житомислићи-Почитељ у периодима 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова. За вријеме обуставе могуће је саобраћати алтернативним правцима.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне су од 8.30 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионици Церик-пијаца "Аризона". За вријеме обуставе у функцији је алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

Због изградње обилазнице саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Радови се изводе и у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица у ноћним часовима од 22.00 до 7.00 часова, па се саобраћај одвија једном траком, наизмјенично.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана