Повољни услови за вожњу

Срна
Повољни услови за вожњу

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) саобраћај се на већини путева одвија редовно и услови за вожњу су повољни, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Дервента-Дервента (Жировина), у дужини од 1.55 километара, као и на дионици Клашнице један-Горња Вијака један.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу „Каловита брда“ и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница (Угар) у тунелу „Угар“, те на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта.

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка-Добој, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на споју магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу „9. јануар“.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова на реконструкцији дионице раскрснице магистралног пута Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим у одвијању саобраћаја и постављена привремена сигнализација.

У току су радови на изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због извођења деминерских радова долази до обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја, на дионицама магистралног пута Брод-Оџак (мјесто Клакар Доњи) од 8.00 до 15.00 часова и регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова.

На дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик у току су радови на уређењу пута, због чега се саобраћа наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком.

Због радова на реконструкцији дионице регионалног пута Језеро-Шипово, саобраћај ће се повремено обустављати од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један сат.

На дионици регионалног путног правца Стари Мајдан-Ламовита због извођења радова долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Вукосавље (Јакеш)-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница (Каруше), као и на дионици Црквина-Модрича један, а постављена је привремена сигнализација.

Због радова на реконструкцији дионице регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница (Криж), измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на дионицама путева: Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача (до 16. јула), међуентитетска линија Станић Ријека-Гранични прелаз Брод (до 26. јуна), међуентитетска линија Језеро један-Мркоњић Град-међуентитетска линија Велечево, међуентитетска линија Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача (до 30. јуна). Возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионица магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 до 30 минута.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана