Повлачи се вентилаторска гријалица, јер може изазвати пожар

Срна
Повлачи се вентилаторска гријалица, јер може изазвати пожар

САРАЈЕВО - На тржишту БиХ пронађена је вентилаторска гријалица која спада у групу несигурних производа јер представља ризик од опекотина, струјног удара и пожара.

Ријеч је о гријалици марке "Сенкор" /SENCOR SFH 7011WH/ која је произведена у Чешкој, земља поријекла је Украјина, а увозници су сарајевске фирме "Принтекс" и "Пени плус", објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Производ представља ризик од опекотина, струјног удара и пожара јер се пластични дијелови уређаја могу лако отопити, чиме кориснику постају доступни покретни дијелови и дијелови уређаја под напоном.

Ова гријалица није усклађена са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу унутар одређених напонских граница и са стандардом BASС EN 60335-2-30:2012 + А11:2013 + Cor1:2012 + Cor2:2016.

Увозници су предузели мјере повлачења с тржишта, поврата од потрошача и уништења опасног производа, а потрошачима који га посједују препоручује се да га престану користити и да га врате увознику или у трговину малопродаје гдје су га купили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана