Повећати број комунално-инспекцијских надзора

Срна
Повећати број комунално-инспекцијских надзора

БАЊАЛУКА - Све јединице локалне самоуправе у Републици Српској дужне су обезбиједити континуиран рад комуналне полиције и повећати број комунално-инспекцијских надзора над поштовањем прописаних епидемиолошких мјера у вези са вирусом корона, посебно у дијелу који се односи на радно вријеме контролисаних субјеката, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

"Јединице локалне самоуправе дужне су да своје акте усагласе са Закључком о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона и да у случају погоршане епидемиолошке ситуације на свом подручју донесу рестриктивније мјере у односу на оне утврђене поменутим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације", наводи се у саопштењу.

На недавној сједници Републичког штаба за ванредне ситуације донесен је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској према коме се све постојеће мјере, с циљем спречавања ширења вируса, примјењују до 5. марта.

У саопштењу ресорног министарства наводи се да је данас свим јединицама локалне самоуправе прослијеђен овај закључак, узимајући у обзир озбиљност ситуације и важност поштовања прописаних мјера са аспекта јавног здравства и заштите здравља становништва Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана