Повећан број бирача у Сребреници иако је смањен број становника

Срна
Foto: УПС Медиа

СРЕБРЕНИЦА - Према тврдњи званичника у Сребреници, стварни број становника у овој општини годинама се смањује, али број бирача у овој локалној заједници од избора до избора расте.

"Апсурдно је, али је између избора 2016. године и предстојећих локалних избора број сребреничких бирача порастао за 831, односно са 13.768 на 14.599 бирача", рекла је Срни предсједник Општинске изборне комисије Љиљана Стевановић.

Избори у сребреничкој општини 15. новембра биће одржани на 29 бирачких мјеста од којих 27 редовних и по једно бирачко мјесто за гласање особа које су 1991. године биле на попису у Сребреници и за гласање на непотврђеним гласачким листићима у одсуству.

У трци за начелника општине су четири кандидата, од којих два независна и два која имају подршку страначких коалиција.

Један од независних кандидата је одустао од кандидатуре, али ће се његово име ипак наћи на листићу јер је то касно учинио.

За Скупштину општине Сребреница кандидује се 25 кандидатских листа.

Стевановићева каже да бирачки одбори још нису комплетирани.

"До 1. новембра нам је рок за акредитацију посматрача на бирачким мјестима. Очекујем одговор ЦИК-а да формирамо мобилни тим за обилазак болесних да гласају као и ковид тим за гласање инфицираних вирусом корона", појаснила је Стевановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана