Повећан број бициклиста и мотоциклиста у саобраћају

Срна
Повећан број бициклиста и мотоциклиста у саобраћају

БАЊАЛУКА - Саобраћај се јутрос одвија по претежно сувим коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске упозорили су возаче на повећан број бициклиста и мотоциклиста на путевима.

У близини граничног прелаза Хум према Црној Гори због деминерских радова долазиће до привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље у периоду од 7.00 до 15.00 часова. Обустава ће трајати 30 минута, а возила ће се пропуштати 10 минута.

Успорено, уз измјене, саобраћа се на дионицама Црквине-Модрича, Шешлије-Јоховац, Градишка-Нова Топола, Устипрача-Међеђа, Фоча-Драгочава, Котор Варош-Ободник, те у тунелима Каловита брда /Љубогошта-Пале/, Чиљеговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Угар /Црна Ријека-граница Републике Српске/.

Ради се и на регионалним путним правцима Тедин Хан-Криж, на ентитетској граници, и Језеро-Шипово гдје повремено долази до обуставе у времену од 7.00 до 17.00 часова, по потреби у трајању до један час.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионицама Козарац-Мраковица, Чајниче-Миљено у мјесту Луке и Укрина-Горња Вијака саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На више путних праваца креће се превоз вангабаритног терета, па се возачима скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ ради се на ауто-путу Сарајево сјевер-Подлугови, гдје се саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На путу Тузла-Калесија због радова у тунелу Чакловићи саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Радови се и даље изводе у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ гдје се саобраћа наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана