Потребна помоћи породици Тимарац

Srna
Foto: Ilustracija

КОЗАРСКА ДУБИЦА- За породицу Тимарац из села Међеђа код Козарске Дубице покренута је акција прикупљања помоћи како би се помогло шездесетдвогодишњој Гордани, њеном тешко болесном мужу и двоје дјеце која од дјетињства болују од церебралне парализе.

Свакодневна брига о три лица са инвалидитетом нарушила је здравље шездесетдвогодишње Гордане.

Њена дјеце, сада одрасли људи, од дјетињства болују од церебралне парализе, а муж Мирко је тешко покретан од можданог удара 2015. године. Он је добио и тешку упалу плућа због које је након дужег лијечења прије два дана изашао из болнице.

"Пуно је тешко, борим се колико могу, а докле не знам", рекла је Гордана новинарима у Козарској Дубици.

Лијекови за сина и кћерку су бесплатни, али сада су потребни и мужу, а они се плаћају.

У њиховој кући доста тога недостаје, али истрајност и љубав која је упркос животним недаћама присутна никога не оставља равнодушним.

На дјеловање је потакла и свештеника демировачко-драксенићког Сашу Тошановића који је на свом "Фејсбуку" објавио животну причу породице Тимарац из Међеђе и позвао све који могу да помогну.

"За ову породицу потребна је озбиљнија акција, посебно сада када је и хранитељ породице у тешком стању, а и мајка Гордана је већ на измаку снага", написао је свештеник Тошановић.

Он је истакао да је ово скромна породица и да Гордана каже да им не треба ништа од бијеле технике.

"Ипак све је то старо више од десет година, апелујем да им се узме замрзивач, електрични шпорет, то је оно што је, осим значајније финансијске помоћи, најнеопходније", навео је Тошановић.

Ову породицу обишла је и Дубичанка Љиљана Гарача која је реализујући бројне хуманитарне акције помогла многима.

"Нисам очекивала да је ситуација овако тешка и баш сам се јако потресла. Намјештај је дотрајао, бијела техника, а потребни су и им лијекови, пелене, намирнице", рекла је Гарача новинарима.

Сви који имају могућност и желе да помогну овој породици средства могу да уплате на Горданин рачун у Уникредит банци Бањалука, а више информација могу да добију лично од ње на број телефона 066/242-966 или од свештеника Тошановића на број телефона 066/271-704.

Број рачуна је 45221669000, а трансакциони број рачуна 5512081123906479

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана